English Tests - Lesson 8 Stroies about sport. Origins of different sports

 

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Lesson 8 Stroies about sport. Origins of different sports

 

Questions

Answers:

1. a; 2. c; 3. b; 4. c; 5. a; 6. b; 7. a; 8. b; 9. c; 10. b; 11. a; 12.c 

  1. How many rules had basketball?

    a. 13

    b. 15

    c. 17

  2. What was the official name of soccer?

    a. accessable football

    b. additional football

    c. association football

  3. Who was the first to introduce football in Europe?

    a. Druids

    b. Celts

    c. Romans

  4. How many official wrestling moves in sumo were established during the Edo period?

    a. 58

    b. 38

    c. 48

  5. When did rugby become a separate sport?

    a. 1823

    b. 1923

    c. 1723

  6. When was the Rugby Football Union created?

    a. 1781

    b. 1871

    c. 1917

  7. Where did hockey originate?

    a. Canada

    b. Iceland

    c. Norway

  8. How much does curling stone weigh?

    a. 64 pounds

    b. 44 pounds

    c. 24 pounds

  9. What English pastime does baseball bear a significant resemblance to?

    a. golf

    b. tennis

    c. cricket

  10. When was boxing introduced to the ancient Olympics?

    a. 866 BC

    b. 688 BC

    c. 688 AD

  11. When was the first Wimbledon tournament held?

    a. 1877

    b.1788

    c. 1966

  12. Why was golf banned by King James II of Scotland?

    a. harmful for soldiers

    b. too expensive

    c. a distraction for soldiers



Login form

Search



Learn more about FCE